Olen jo pitempään ajatellut elämistä raakaravinnolla sataprosenttisesti jonkin aikaa. Valinta tuntuu rajulta ja siksi olen päättänyt olla lempeä itseäni kohtaan.

Olen jättänyt liha- ja kalaruuat kolmisen vuotta sitten, mutta edelleen vedellyt juustoa ja karkkia tyyliin, joka ei ole lähelläkään tasapainoista tai terveellistä kasvisravintoa. On ollut aikoja, jolloin kasviksia on saanut suurennuslasilla hakea lautaseltani. Silloin olen syönyt pizzaa, lasagnea, spagettia soijasouheen kera ja tietysti olen käyttänyt runsaasti juustoa.  On toki ollut myös aikoja, jolloin kasvisruoka on ollut erittäin tuoretta ja elävää. Onnistuin kuitenkin hankkimaan elopainoa aika ripeään tahtiin näiden kasvisvuosien aikana, joten nyt on aika tehdä muutos.

Tempauksen takana ei ole päätöstä, vaan uteliaisuus ja kokeilunhalu. Eilen aamulla mietin vielä, että onko tulevana päiväna alkava dieetti paikkareiden pointsien laskeminen vai ehkä sittenkin raakaravinto. Järkeilin jo illalla, etten mitenkään pysty olemaan raakana, joten paikkarit se sitten on. Mutta aamulla raaka alkoi kovasti houkuttaa. Muistelin lukemiani artikkeleita, miten hyväksi monet ovat tunteneet olonsa, aivan erilaiseksi kuin koskaan ennen. Kevyeksi, kauniiksi, puhtaaksi, hyväntuoksuiseksi, henkiseksi, oivaltaneeksi... Minäkin haluaisin!

Nyt on yksi vuorokausi takana raakana elämistä. Päivä meni loistavasti. Olin todella innoissani tyrmätessäni ns. järkevän ratkaisun (paikkarit) ja ryhtyessäni siihen, joka on varmasti kaikkein vaikein toteuttaa. Päätin syödä hyvin usein: aina kun tekee mieli ja viimeistään kahden tunnin välein. Eilen söin aamiaiseksi kaksi omenaa, kourallisen mansikoita, banaanin, banaanilehtipirtelön, kuudenneksen vesimelonista, kolme porkkanaa, mung-papuja, maapähkinöitä ja jotain pientä raakaa, jota en saa palautettua mieleeni. En ole laskenut noiden kaloreita, mutta melko vähän todennäköisesti on.

Nyt askarruttaakin, tekeekö keho taas kerran stopin kulutuksessa, kun energiaa kertyy kovin vähän. Pitää alkaa liikkua säännöllisemmin, ainakin jonkin verran pitäisi lisätä kulutusta.